keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Virkattu kori kylppäriin



Olin vaaninut jo jonkin aikaa muista sisustus-aiheisista blogeista ideoita virkattuun koriin. Virkkaaminen ei koskaan ole ollut kovin lähellä sydäntäni, sen sijaan neulominen on ollut enemmän se minun juttuni, toisin kuin siskoni jonka kädessä virkkuukoukku on pysynyt paremmin. Päätin kuitenkin rohkaista mieleni vuosien tauon jälkeen. Kävin Oulunkylässä sijaitsevassa Lankamaailmassa hankkimassa trikoo-kudetta ja yllätyin suhteellisen laajasta värivalikoimasta. Samaisesta paikasta löytyy myös mitä todennnäköisemmin kaikki mitä käsitöihin voi mahdollisesti ikinä lankoja tarvita. Huippumesta mikä on syytä pitää mielessä.

No niinhän siinä sitten kävi että vuosien varrella olin unohtanut virkkaamisesta kaiken muun paitsi ketjusilmukan teon ja netistä löytämäni virkkausohje tuntui täydeltä heprealta. Onneksi internetin-ihmeaika tarjoaa pelastuksen tähänkin ongelmaan. Youtubesta videota hakuun ja johan rupesi homma taas rokkaamaan.

Tämä video tuli tarpeeseen, kun muisti ei enää pelittänyt.


800g rulla kustansi 11,50€

Tarkoituksena oli virkata kylpyhuoneeseen säilytys kori puteleille ja purnukoille. Vihaan sitä suihkun nurkassa olevaa värien sekamelskaa mitä pakolliset pesutuotteiden rasiat tuovat mukanaan. Halusin niille siistin säilytysratkaisun.

Suihkunurkan värisekasorto.
Tässä vähän järjestystä kaaokseen.

Hyllyn päälle sijoitettuna, näkymä olisi suurinpiirtein tämä.
Tuo trikoo-kude ei osoittautunut maailman helpoimmaksi virkattavaksi pelkästään paksuutensa vuoksi, tosin korista tuli tosi jämäkkä ja sitä voisi tarvittaessa käyttää vaikka halkokorina. Silmukoiden kanssa piti käyttää jonkin verran voimaa tai siltä se ainakin tästä risuranteesta tuntui.

Buranaa kipeään käteen ja olkapäähän, myös virkkuukoukku sanoi loppuvaiheessa yhteistyösopimuksensa irti.

2 kommenttia:

  1. Ihana kori! Minkäkokoinen toi jo-edesmennyt virkkuukoukku oli? :) Voisin itekin joskus kokeilla korin virkkausta. Tosin pitäs kans katsoa ensin joku opetusvideo. ;)

    VastaaPoista
  2. Tuo koukku taisi olla kokoa 8 ja nyt mulla on tosiaan tuohon "lankaan" uusi ja järeämpi koukku kokoa 10. Kannattaa kokeilla! Yllättävän helppoa ja onneksi on youtube! :D

    VastaaPoista