tiistai 12. helmikuuta 2013

Uuden musiikin bongausta

Välillä tulee kausia jolloin omat soittolistat alkavat tuntumaan niin puhki soitetuilta ja fiiliksen nostatuksen suhteen täysin lässähtäneiltä. Silloin ei auta muu kuin ryhtyä bongailemaan uutta lemppari musiikkia. Tällä kertaa bongausantennini olivat juuri sopivasti oikeassa asennossa kun televisiossa leffamainos-musiikkina soi tämä kappale.


Hardcore Superstarin One More Minute on ollut viime viikot tässä taloudessa kovassa soitossa ja vieläkin se aiheuttaa energiapyrähdyksiä niin kuin hyvän musiikin pitääkin. Mikäli hatarat muistikuvani pitävät paikkansa, olen nähnyt myös kyseisen yhtyeen livenä ja meno oli aivan mahtavaa. Tosin joudun kyllä tässä yhteydessä muisteloissani lainaamaan Rowley Birkinin legendaarista lausuntoa "i'm afraid i was very, very drunk!"

Edellä mainittu video on mielestäni myös ihan loistava, vaikka eivät siinä esiintyvät miehet mitään varsinaisia komistuksia olekkaan. Kaksi seikkaa lämmittävät minua suunnattomasti.

Numero 1: Rumpalilla on Corrosion of Conformityn bändipaita päällä...vaikka kyseessä on vanha bändi niin sen musiikki on ihan loistavaa ja olen ollut fani yläasteikäisestä lähtien.

Numero 2: Tytön glitterihuulit. Ne vaan näyttää niin hypnoottisen hyvälle!


Uuden musiikin bongaus on kyllä palkitsevaa hommaa. Ihana hurahtaa johonkin itselle uuteen tai vähän tuntemattoman yhtyeen tuotantoon. Oiva apuväline bongailussa on Shazam-sovellus, mikä on ladattavissa ilmaiseksi älypuhelimeen. Jos esim. ravintolassa kuulee hyvän biisin eikä tiedä mikä se on, niin laitappa hetkeksi Shazam kuuntelemaan sitä myös ja hetkessä se kertoo sinulle mistä kappaleesta ja esittäjästä on kyse. Tekniikka millä tuo sovellus toimii menee täysin yli oman ymmärrykseni ja se miten se pystyy myös melkoisessa hälinässä "kuulemaan". Kannattaa kokeilla, jos ei ole vielä tuttu!

Shazamin kautta bongattujani ovat mm:

- Kasabian -Club Foot (jäähallissa)
- Radical Face - Welcome home (Nikonin mainoksesta)
- Guano Apes - Lord of the Boards (baarissa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti