keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Brunetesta blondi



Aloittelin tuossa tasan vuosi sitten pienen ihmiskokeen. Olen syntyjäni brunette ja pitänyt koko pienen ikäni hiuksiani joko tummanruskeina tai vaihtoehtoisesti viimeiset vuodet ihan mustina. Joku kumman päähän pinttymä iski kuitenkin vaaleita hiuksia kohtaan ja jäin pohtimaan onko hiusten värillä oikeasti väliä.

14.2.2012, tästä lähdettiin liikenteeseen

Sen verran oli aikaisemmista blondauksista kokemusta 2000-luvun alkupuolelta, että ymmärsin kääntyä ammattilaisen puoleen asiassani. Ja kyllähän sitä luottokampaajani joutui pitämään kerran jos toisenkin neuvonpitoa kollegoidensa kanssa ja yksi jos toinenkin kävivät hipelöimässä kutrejani hieman päätään puristellen. Värinpoistoaineita ja blondia perään litra tolkulla. Ravasin kuukauden välein kampaajalla ensimmäiset puoli vuotta ja alkoihan se tukka vaalenemaan punaisesta, oranssiin ja keltaisen kautta vaaleaan. Sanomattakin selvää että kotihommiksi jäi vielä hopeashampoon ja superhyperkosteuttavien kanssa lutraaminen.

Keväällä 2012 pää oranssihtavana kummipoika Miloa moikkaamassa.

Tässä vaalennusurakassa jouduttiin myös käyttämään jonkin verran saksia. Latvat olivat saaneet niin moneen otteeseen mustaakin mustemman käsittelyn josta ne eivät enää suostuneet luopumaan. Helpoin ratkaisu olisi tietysti ollut se että leikkaa pahimmat tummat pois, mutta itsepäisenä halusin kuitenkin pitää kynsin hampain kiinni kutrieni pituudesta. Onneksi hius on uusiutuva luonnonvara ja juuri kasvusta päätellen tämä letti kasvaa NOPEASTI!

Viimeiset puoli vuotta olen kitkutellut blondausprojektissa ihan kotikonstein, eli kaupasta väripurkkia ja tarvittaessa koko päähän tai juuret peittoon. Olen kovin mieltynyt Syossin väreihin, tuntuvat ainakin omaan päähän toimivan hyvin.

Tukka tänään. Juurikasvua sen verran kivasti että purkille olisi taas asiaa.

Havaintoja blondiudesta:

- ei tarvi meikata niin paljon kuin brunettena näyttääkseen ihmiseltä
- ei voi käyttää meikissä yhtä räikeitä värejä kuin brunettena
- vaatekaappi on mennyt vähän uusiksi, varsinkin siniset paidat saavat tukan näyttämään helposti keltaiselle
- ihmisiä on kiva shokeerata 
- kaveripiirin hiukset ovat yllättäen alkanut vaalenemaan 
- lapset eivät pelkää enää, ventovieraat muksut tulevat juttelemaan esim. kaupassa

Illalla leffaan lähdössä. Innostuin pitkästä aikaa leikkimään hiuksilla ja kokeilemaan jotain uutta. Tukka ylös on ainoa tapa edes vähän piilottaa tuota karseaa tyvikasvua.

Huolimaton nuttura, jonka tekeminen oli yllättävän helppoa.
Holkki saa tukan näyttämään paksummalle.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti