perjantai 5. huhtikuuta 2013

Converse villasukat


Ja se mun pääsiäisproggis olis nyt sitten valmis. Tosiaan kipaisin jälleen kerran lankamaailman kautta ennen kuin lähdin pääsiäisen viettoon. Ajatuksena on jo jonkin aikaa pyörinyt päässä tuollaiset tossu-villasukat joihin on otettu mallia Conversen kulttikengistä. Novitan sivujen mukaan perinteisen villasukan valmistus ja loput lonkalta säveltämällä. Tässä on lopputulos...eka erä siis.

Vaalean punaiset mulle.

Sukka neulottu ja loput virkkaamalla ja kirjomalla.

Villelle mustat sukat.

Sen verran sukissa on eroa värin lisäksi, että Villen sukat neuloin joustinneuleena tuon päällysosan ja omani sileää neuletta. Jatkossa tulen neulomaan sileää sillä nauhojen kiinnitys on siihen huomattavasti helpompaa kuin tuohon joustinneuleeseen.

Koti Converset.
Ja tässä vähän kuvaa sukista itse actionissa...kokin jalassa keittiössä.

Eksyin eilen elämäni ensimmäistä kertaa Tiger nimiseen tilpehööri-liikkeeseen ja ihastuin ikihyvikseni. Kaikkea kivaa pikku rahalla, kannattaa käydä poikkeamassa. Löysin meidän Mastercheffille pienen raastinraudan kotiinviemisiksi, sekä hauskan klaffitaulun joka myös pakko saadan.

Klaffitaulu Tigeristä.

Sukka tehtailu jatkuu, kunhan noista pääsykokeista ensin selvitään. Uusia ideoita pää pullollaan. :)

10 kommenttia:

  1. hauskoja sukkia! kuinka kauan niiden tekemisessä kesti? oot aika taitava!

    VastaaPoista
  2. Kiitos :D Sukan sain neulottua päivässä, mutta noiden "koristeiden" kanssa meni sitten jokunen tovi pitempään. Omat sukat nyt on helppo tehdä kun voi sovittaa koko ajan, mutta muiden kokojen kanssa pitää aina välillä odottaa mallin vapautumista sovitus puuhiin (jotta saa koristeet oikeisiin kohtiin). Mutta jos itselle tekee niin varmaan joku kolmen päivän homma. :)

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Upeat conversesukat oot loihtinut! :) saisiko mahdollisesti ohjetta?

    VastaaPoista
  4. Nuo pinkit sukat varsinkin on aivan ihanat. Nuo pohjan reunat ja nauhat... Miten teit ne kun en ihan kuvasta ymmärrä (en oo oikein käsityö-martta :) ) T Annika

    VastaaPoista
  5. Tuo pohjan teko kiinnostaisi muakin. Kuvan perusteella ei ihan aukea miten se on tehty? Olisikohan ohjetta mahdollista saada? Ehdottomasti hienoimmat conversesukat joita oon nähnyt.. :)

    VastaaPoista
  6. Hienoimmat conversesukat, jotka olen nähnyt! Hienoa työtä! Minullakin kiinnostaisi kovasti ohjeet, etenkin pohjan osalta?

    VastaaPoista
  7. Heips! Kiitos palautteesta, olen ihan mykistynyt :D Villasukat on tehty ihan perinteisen villasukkaohjeen mukaan, ainoastaan kärki on neulottu valkoisella, lisäkkeet on taiteiltu omasta päästä virkkaamalla yritys ja erhe-metodilla. Tällä hetkellä pohja on villasukan oma pohja, eli sukassa menee vain reunus. Kukaan ei kuitenkaan estä etteikö samalla pylväsvirkkuulla voisi tehdä myös pohjaa sukkaan. Olen myös pyöritellyt päässä ajatusta että hankkisi kenkiin tarkoitetut pohjalliset, leikkaisi ne sopivan kokoisiksi ja parsisi sukkiin pohjiksi. Täten sukat saisivat vähän enemmän tossumaisen olemuksen ja niillä voisi hiihtää vaikka naapuriin asti kahville.

    Puikot vaan heilumaan ja tuunaamaan :D

    VastaaPoista
  8. Hei,

    Olen käynyt monen monta kertaa ihailemassa näitä sun tekemiä converse-villasukkia. ..ja itseasiassa mulla on yhdet jo tekeillä, kiitos täältä saadun inspiraation. Olisitkohan vielä jaksanut vääntää rautalangasta ton pohjaa kiertävän reunuksen kanssa...? Olen kokeillut kaikenlaisia viritelmiä, mutta mikään ei tunnun toimivan.

    Kiitos :)

    VastaaPoista
  9. Hienot sukat!!
    Minua kiinnostaisi myös miten olet nuo reunat virkannut. Nauhat näyttäisi olevan ihan tavallista virkattua ketjua mutta mitenkäs nuo mustat "pyörylät"? Näitä pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  10. Moi! Onko sulta mahdollista tilata näitä ihania converse villiksiä? Ihan ehdottomasti hauskimmat mitä oon löytänyt :)

    VastaaPoista