tiistai 2. huhtikuuta 2013

Mökkipääsiäinen


Kissan vahtivuoro saatiin kunnialla päätökseen ja loppuvaiheessa meinasikin jo iskeä pääsiäisstressi kun miljoona asiaa piti yrittää hoitaa ennen siirtymistä pitkän viikonlopun viettoon Villen äitin mökille. Torstaina ravattiin ristiin rastiin kaupunkia tehden hankintoja pyhille. Kauppahallista lihaa grillailuihin ja erikoisempia mausteita joihin ei ihan rivimarketissa tule törmättyä. Perinteinen kauppareissu muille tarpeille ja vielä lankakaupan kautta jotta harrastustoimintaakin pääsee harjoittamaan. Armottoman tavaran roudaamisen ja pakkailun jälkeen päästiin vihdoin matkaan.

Paikan päällä odottikin sitten kaunis ja aurinkoinen talvimaisema. Rentoutuminen alkakoon perusasioiden kanssa riehumisen merkeissä. Mikäs siinä puuhastellessa, kun kiire ei ole enää mihinkään.





Ville ryhtyi torpan lämmitys ja vedenkanto puuhiin, sillä välin kun minä lapion polkua pihaan. Unohdettiin sitten ottaa vettä matkaan mukaan, eikä enää jaksettu lähteä takaisin kirkolle sitä noutamaan, joten ei muuta kuin järven jäälle avantoa tekemään.

Jään paksuus yllätti kirvesmiehen.

Olvia lisää niin taas jaksaa. Puoli metriä jäätä myöhemmin alkoi sitä vettäkin löytyä.

Välipuhelu äidille..."joo piippu on edelleen ehjänä!"

Lammasvartaat grillissä.

Vartaat valmiina ja purettuna, sumakkipitaleipää ja itsetehtyä tzatzikia. NAM!!!!

Jälkkäriksi pääsiäis-sangriaa ja muita herkkuja.

Minun pikku työmaani, josta tulee juttua myöhemmin.

Oli kyllä ihanan rentouttavaa neuloa takkatulen loimussa, kuunnella radiota ja napsia herkkuja kierrosten välistä. Myös Baileys lämmitti mukavasti. Herra ei pahemmin malttanut sisällä istua vaan puuhaili pihalla ruuanlaiton ja saunan lämmityksen merkeissä. Välillä vaan pipo vilahti ikkunan ohi kun isäntä paahtoi menevään kumpparit kolisten.

Pimeyden laskeuduttua alkoi olemaan jo vähän jouluinen tunnelma.


En muista koska viimeksi, jos koskaan, olen nähnyt niin upean tähtitaivaan kun tuolla mökkireissulla. Kaupungin valosaasteessa kun nuo tähden eivät näy juuri lainkaan. Illalla mentiin jäälle katsomaan pilvetöntä tähtitaivasta joka tuntui jatkumaan äärettömyyksiin. Aikamme kuin niskat kenossa kuuntelimme hiljaisuutta ja tuijottelimme taivaalle niin onnistuin näkemään yhden tähden lennonkin. Taivasta olisi voinut tuijotella vaikka kuinka kauan, mutta kun kylmyys alkoi hiipimään toppavaatetuksen läpi niin oli aika siirtyä sisätiloihin ja nukkumaan.

Vaderin matkaan ja kirkolle.

Käytiin kirkonkylällä juomassa pystykahvit, jotta aamu lähtee käyntiin.

Ihastutimme myös paikallisia meidän hulppealla mökkilookillamme. Ville Kontioissaan ja minä toppahousuissani. Näytettiin niin mökkiläisiltä mitä olla ja voi. Vähän tuli pahaa katsetta parkkipaikalla naiselta minkkiturkissaan.

Päivän asu :P....aurinkolasit - Accessories, huivi - Glitter, humppari - Tom Tailor, paita - H&M, toppahousut - Raiski, villasukat - siskolta ennakkoperintönä, crocsit - mökin varusteista.

Reissun teemana oli melko pitkälle hyvin syöminen, joka näkyy kyllä edellisestäkin kuvasta. Meidän pikku Masterchef oli laatinut pääsiäiselle aikamoisen menuun ja ravasikin sitten keittiön ja grillipaikan väliä urakalla. Yritti se raukkaparka nakittaa mullekin, jotain pikkujuttuja tehtäväksi. Ilmeisesti esitin niistäkin liian monta tyhmää kysymystä, joten katsoi parhaaksi tehdä nekin itse. Onnistunut livistys jälleen kerran, hyvä minä!
Luulisi että makkaranpaisto on ihan ruuanlaittamisen kannalta se yksinkertaisin homma, luulin väärin....kaikille ei kelpaa perinteinen toinen puoli kylmä ja toinen palanut-versio.

Voi vaan arvailla kumpi on kummankin makkara.

Pääsiäisnoitakin teki pikku visiitin.

Grillattuja viikunoita parman kinkulla ja aurojuustolla, lisäksi naan-leipää.

Seuraavana päivänä oli pihaan ilmestynyt lumilyhtyjä lisää ja yksi myös jäälle valaisemaan avantoa.

Jäälyhtykin ilmestyi grillipaikkaa valaisemaan.

Lauantai iltana saunan lauteilla mietittiin, että on se harmi kun pitää huomenna lähteä. Aikamme mietittyä tultiin siihen tulokseen, että kyllä se kaupunki malttaa meitä yhden päivän pidempään odotella ja nauttikaamme nyt olostamme. Torppa saatu lämpimäksi ja ruokaa riittää, mikäs meillä on täällä ollessa. Sunnuntaina tehtiin pieni päiväretki Tuulosen "kauppakeskukseen" ja paluu matkalla käytiin katsomassa paikallisia maisemia ja puoteja jotka sattuivat olemaan auki. Se maanantai tuli kuitenkin liian äkkiä ja ei auttanut muu kuin pistää kamat kasaan. Huomasi että Villeä harmitti suunnattomasti kun se joutui luopumaan Kontioistaan, olihan se jo niissä useamman päivän ehtinyt tepastelemaan kunnon isännän elkein..."nää on mun maitani!" Yhdestä asiasta oltiin yhtä mieltä, takaisin tullaan heti kun vapaapäivät antavat myöden. Paluumatkalla koin aikamoisen shokin  huoltoaseman vessassa, en sitten ollut kolmeen päivään katsonut peiliin ja näky oli sen mukainen..aurinkolasit päähän ja äkkiä kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti