perjantai 22. helmikuuta 2013

HOOOKED!

Kun käsityökärpänen puraisee alkaa päässä surraamaan aikamoinen projektisuunnitelmien sekamelska. Ideoita riittää ja materiaaleja pitäisi hankkia ja sitten alkaakin ahdistamaan.
Netissä surffailin erilaisilla käsityötarvike sivustoilla ja tuskailin miksi harrastaminen tässä maassa on niin pirun kallista. Ennen kuin löysin tuon Lankamaailman niin ontelokuteen hinnat heiluivat siinä 13-20 euron välimaastossa kilolta. Ja tuo kilohan ei riitä mihinkään. Tällä hetkellä olen siinä mielessä onnellisessa asemassa että pääkaupunkiseudulla nyt löytyy hyvin vaihtoehtoja liikkeistä mistä tarvikkeensa hankkii, mutta kun kokemusta on lähes 30-vuotta myös maaseudulla asumisesta niin voi harrastamisesta tulla aikamoinen lasku.

Yllätyksekseni suomalaisten käsityöliikkeiden verkkokaupat olivat suhteellisen onnettomia valikoimiltaan tai sitten vaan olen liian ronkeli. Joten päädyinkin surffailuissani ulkomaan markkinoille ja eipä se yhtään autuaammaksi tehnyt. Suurin osa sivustoista näyttivät juuri siltä, mikä minun silmissäni antaa käsitöille sen huonon ns. mummomaisen maineen. Kaikki näytti hyvin kotikutoiselta, viimeistelemättömältä ja värien käytöstä sai lähinnä päänsäryn. Ei siis miellyttänyt skandinaavista silmää ollenkaan.

Nooh, ei pelkkää huonoa kuitenkaan. Löysin yhden sivuston johon ihastuin. Nyt kun tuntuu olevan suurta muotia nuo virkatut korit ja pikkumatot, niin tämä sivusto kannattaa pitää mielessä. Hoooked! Mitä ihania värejä ja ideoita!!!!! Ennen kuin totaalisesti riemastuu halvoista hinnoista ja ihanista väreistä niin kannattaa pitää mielessä että toimituskulut Suomeen ovat kepoiset 18€. Kannattaa siis kerralla tilata isompi erä. Itse tilasin kokeeksi muutaman kerän ja paketti tuli tänään ovelle DHL:n toimesta. Nopealla tarkastelulla tuotteet vaikuttavat tosi laadukkaille ja laitan kuvia tulemaan kunhan pääsen vauhtiin.
Hieman nuo postikulut kirpaisivat. Toivottavasti kyseiset tuotteet löytävät tiensä pian myös Suomen myyntipisteisiin. Sillä välin Luxemburgissa asuva anoppikokelas voi varmaan jatkossa tuoda tuliaisensa minulle lankakerien muodossa :D


Uusi projekti ja pinkki virkkuukoukku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti