sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

The Movies!

Päätettiin eilen illalla katsoa leffaa. Ryhdyin selailemaan vuokraamon tarjontaa ja törmäsin ongelmaan mikä on jo nostanut päätään pidemmän aikaa. Nykyään tehdään huonoja elokuvia, vuokraamossa ei ollut mitään mikä olisi edes hitusen kiinnostanut. Aivotonta räiskimistä tai jälleen yksi höpöhöpö ennalta arvattava rakkaustarina, nej tack! Oma teoriani asiasta on että käsikirjoittajille on hyvät mömmöt loppu ja taantuma iskenyt, legendaarista tekstiä ei synny selvinpäin tai halvoilla aineilla. Parempia aikoja odotellessa.

Siirryttiin siis vaanimaan Netflixin tarjontaa ja muutaman mukamas hyvä leffa (kriitikoiden mielestä) aloitettiinkin katsomaan ja vartin seuraamisen jälkeen uskaltauduin kysymään vierustoverilta "tajuutko sä tästä mitään?" ja kun sieltäkin tuli kieltävä vastaus niin ei muuta kuin leffa vaihtoon. Olin lisännut omalle "katsotaan kun jaksetaan listalle" Villen suosituksesta jo aiemmin leffan nimeltä The Grizzly Man. En ollut aluksi ihan vakuuttunut siitä, että jaksaisin seurata aavikolla kuvattua heinän heilumista tuulessa, mutta myönnyin kuitenkin. Kuinka väärässä olinkaan, ja kuinka hyvä fiilis voi tulla hyvän elokuvan jälkeen.



Dokumenttielokuva, jossa havaittavissa samoja piirteitä kuin Cast Awayssa ja hitunen Blair Witch Projectia. Vieläkin hymyilyttää ja olen iloinen että tuli katsottua. Voi olla että ikä on tuonut mukanaan vähän vaatimamman leffamaun, tosiaan toi ihan perusjenkkileffa meno ei oikein enää innosta vaan siinä pitää olla jotain sisältöä myös. Nykyään kiinnittää yhä enemmän huomiota dialogiin, näyttelijöiden taitoihin, kuvaukseen ja leikkaukseen. Ajattelin tehdä pienen listan mihin listasin mielestäni hyviä ja katsomisen arvoisia elokuvia, ei tosin missään järjestyksessä.


Exit Through the Gift Shop, 2010

Leffa katutaiteesta, graffiteista, taiteen tekijöistä ja pääosassa mystinen Banksy.













  The Social Network, 2010

Joo, se Facebook leffa, mutta wow! Mulle tämä leffa on toiminut ihan hirveenä inspiraation lähteenä. Siinä missä itse on maannut kotona kiroilemassa, on toinen jantteri toisella puolella maapalloa huitassut pystyyn ihan tollasen pienen jutun kuin Facebook.











Lord Of War, 2005

En juurikaan pidä Nicolas Cagesta, mutta tässä se vaan toimii.














Death Proof, 2007

Mielestäni Tarantinon paras leffa, vaikka on ne muutkin ihan hyviä.














Unelmien Sielunmessu, 2000

Kulttileffa. Ei kai muuta tarvi sanoa.














The Pianist, 2002

Leffa joka olisi pitänyt katsoa jo kauan sitten, jotta olisi ehtinyt näkemään sen tähän päivään mennessä useampaan kertaan.













Thank You For Smoking, 2005

Ai että mä tykkään tämän tyyppisistä elokuvista.














 Drive, 2011

Dialogi on kuin Kaurismäen elokuvista, mutta toimii silti.














Rita Hayworth - avain pakoon, 1994

Sama leffa, kaksi nimeä...ei siis ihan suora käännös. Yksi pitkäaikaisemmista suosikeistani.













Klassikko, 2001

Kotimaisia unohtamatta. Elokuva sisältää pari kohtausta, jotka tekevät siitä yksinkertaisesti loistavan.













Kuvat: imdb.com

1 kommentti:

  1. aivan ihana blogi ja oot niin nätti :)

    ♥ leave-world.blogspot.fi

    VastaaPoista