torstai 14. maaliskuuta 2013

Back to the Future! Netflix kokeilu

Tämä talous on siirtynyt online aikaan, pysyvästi! Viime muutossa hävitin (myin) lähes kaikki vuosien varrella hyllyihin kertyneet dvd- ja cd-levyt. Tulin siihen lopputulokseen, että ne vievät liikaa tilaa ja miksi niitä säilöä kun kaiken saa nykyään nopeammin netistä. Muutaman harvinaisuuden sentään olen suostunut säästämään, dvd-bokseja joita ei tahdo saada mistään ja Suomalaisia klassikko elokuvia.

Spotify on ollut tuttu jo monta vuotta ja kovassa käytössä, vaikka myönnän vieläkin olevani katkera ilmaisversion 5 kuuntelukerran rajoituksesta. Ihan älytöntä, eikö ne raivostuttavat mainokset ole rangaistusta tarpeeksi penninvenyttäjälle. Yksi maksullinen versio taloutta kohden riittää ja sillä olemme pärjänneet hyvin. Ja ne musiikit mistä oikeasti tykkää saa helposti hankittua iTunesista, mainittakoo tässä nyt vaikka Stam1nan tuotanto mikä on meillä toiminut remppamusiikkina.

Ja nyt meillä on kokeilussa Netflix. Vuosia sitten testailin myös Netflixin edeltäjää Voddleria, kun silloisen työpaikan myötä sitä oli vähän pakko kokeilla. Silloin käyttö kaatui hitaaseen nettiyhteyteen ja elokuvan alussa tulleet mainokset tukkivat koko kaistan ja leffan katselusta ei tullut yhtikäs mitään. Nyt kun tuo kaistaongelma on selätetty, kiitos valokuidun, voisi testata tuota vanhempaakin palvelua uudelleen.

Mutta se Netflix...tosiaan viime aikoina televisiossa hurjaa mainoskamppanjaa vetänyt palvelu rantautui myös meille. Parin viikon käytön jälkeen en ole vielä ihan täysin myyty. Yhdeksän kymmenestä hausta tuottaa vesiperän ja jo ärsyttäväksi muodostuneen tekstin " Ei saatavilla suoratoistona". Tästä huolimatta palvelu ei ole kuitenkaan ihan susi, kirjastoista löytyy paljon jo nähtyjen elokuvien ja sarjojen lisäksi leffoja joihin ei muuten tulisi törmättyä kuin kyseisen palvelun kautta. Oma lista karttuu kun lisäilen sinne leffoja jotka haluan katsoa. Varsinkin dokumenttielokuvat tuntuvat olevan edustettuna oikein mukavasti. Jatkamme siis mielenkiinnolla tutustumista tähän palveluun ja uskon viihdettä riittävän pitkäksi aikaa. Voisin olettaa myös että palvelua kehitetään hurjaa vauhtia eteenpäin ja valikoima laajenee, joten näistäkin pienistä lasten taudeista päästään nopeasti. Kannattaa kokeilla!

www.netflix.com

Lisäksi meillä on myös käytössä Elisan Viihde palvelu. Paljon parjattu palvelu on meillä toiminut moitteettomasti kohta kolme vuotta useammissa osoitteissa. Tallennus on meillä se suurin juttu. Molemmille on tehty omat kansionsa jonne voi laittaa puhelimesta tai koneelta juuri ne ohjelmat mitä haluaa katsoa. Tuo puhelintallennus on kanssa noussut meillä aika näppäräksi ominaisuudeksi. Suosikkisarjat menevät automaattisesti omiin kansioihinsa, joista niitä voi sitten katsella putkeen kun aikaa on. Ainoa ärsyttävä piirre on nuo uusinnat. Parhaassa tapauksessa sama jakso lähetetään kolme kertaa viikon sisällä ja palvelu tunnollisesti tallentaa ne kaikki. Niitä on sitten kiva nyppiä sieltä yksitellen pois. Lisäarvoa palvelulle on tullut myös ulkomailla asuville perheenjäsenille ja ystäville, jotka haluat katsoa tiettyjä kotimaisia ohjelmia ja täten pysyä ajan tasalla maailman menosta myös kotimaassaan.

www.elisa.fi

Myönnän ihan reilusti olevani nörtti ja pidän tälläisistä all in one- tyyppisistä palveluista. Uskon että kunhan nämä edellä mainitut palvelut vähän tästä vielä kehittyvät niin videovuokraamojen aika alkaa olla luettu. Samoin kun kävi aikoinaan valokuvausliikkeille digikameroiden ja netin kuvapalveluiden yleistyttyä. Varsinkin kun asiaa miettii hinta näkökulmasta, yhdellä normaali videovuokrauksen hinnalla saa koko kirjaston kuukaudeksi. Tottakai tämä vaatii kodin nettiyhteydeltä jonkin verran kaistanleveyttä, mutta onneksi tuossakin on kehitystä tapahtunut huimaa vauhtia ja itse pidän nettilaskua jo verrattavissa sähkölaskuun. Makso mitä maksoi kunhan toimii.

Että tälläinen nörttipostaus tänään. Menen katsomaan elokuvaa....netflixistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti