perjantai 17. toukokuuta 2013

Kesää kohden

On vähän pitänyt kiirusta viime päivinä. Työnteko rajoittaa vapaa-aikaa ja sekin vähäinen aika menee sinkoillessa paikasta toiseen. Systeri teloi mopoiluharrastuksessaan jalkansa ja tuota tilapäistä sauvakävelijää on tullut käytyä jeesailemassa. Äitienpäivänä piti lähteä pikavisiitille kotikulmille, ja paino sanalla pika. Aamulla lähtö aikaisin ja illalla vielä kotiin. Seuraavana päivänä silmät ristissä aamuvuoroon töihin. Pientä kevätväsymystä havaittavissa kun tekemättömien asioiden lista kasvaa kasvamistaan ja projektit on jäissä.

Pientä turhautumista maailman menoon aiheutti myös tuo kun palkkapäivään tuntui olevan todella pitkä aika. Jännä miten tuo melkein puolen vuoden palkattomuus saa talouden kireälle. Ja samoin myös pinnan. Yhtenä päivänä tuossa jo katselin kateellisena auton ikkunasta liikennevaloissa seisoessamme, että tuolla joku kottarainen mutustaa ravintolassa kahdenkymmenen euron salaattia. Tänään Ville vei mut vapaapäivän kunniaksi ulos syömään ja ironista kyllä löysin itseni siitä samaisesta ravintolasta mutustamasta....en tosin pelkkää salaattia :D.

Sen verran olen kuitenkin saanut aikaseksi, että meidän ikkunanlauta puutarha näyttää aikas hyvältä. Pari erilaista basilikaa, tomaatti, mansikka ja chili ovat löytäneet sinne tiensä. Ja siinä missä muut istuttelevat tuijia pihoillensa, on myös meidän Tuija herännyt talviuniltaan. Kallion lemmikit ovat siis löytäneet jälleen tiensä meidän takapihan puistoon ja muutama hassu eksynyt rappukäytäväänkin. Tuntuukin siltä että kun kevät alkaa vihdoin lämmetä niin tämäkin kaupunginosa herää jälleen henkiin. Kaikesta karuudestaa huolimatta on täällä hienojakin hetkiä. Esim. viime viikolla kun tulin töiden jälkeen kotiin alkoi kuulua musisointia jostain läheltä. Lähdettiin Villen ja yhden naapurin kanssa tutkimaan asiaa tarkemmin ja etupihan syvennyksestä löytyikin bändi musisoimasta.


Kännykän kameran äänenlaatu ei ole kovin kummoinen, mutta pojat vetivät hyvin. Tänään samalla paikalla oli toinen pumppu vetämässä omaa settiään. Tällä kertaa emme ehtineet jäädä tutkailemaan tilannetta sen pidemmäksi aikaa.

Mutta kesää kohti mennään ja eiköhän tämä elämä ja oleminenkin tästä kohta ala helpottomaan. Parvenkin on luvattu valmistuvan kahden päivän päästä. Tosin tänään kun asiasta tiedustelin niin arvailuja P:llä alkavalle  maanantain tapahtumalle oli pääsiäinen, pappu, pikkujoulut.... oikea vastaus on kuitenkin: PARVI!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti