tiistai 3. syyskuuta 2013

Kesä meni ja syksy saa


Kesäkuukausina on jäänyt tämä blogin päivittäminen vähän vähälle. Tuntuu että vuorokaudessa ei ole tunnit riittäneet ja kesästäkin piti ehtiä nauttimaan. Nyt pientä pähkinänkuoriversiota mitä täällä päin on tapahtunut..

TYÖ:

Kun keväällä aloitin työt niin minulle tehtiin 30-tunnin soppari, siitä huolimatta olen tehnyt ihan "täyspäisenä" hommia ja jo tuolloin alustavasti luvattiin että syksyllä asiaan saattaa tulla muutos.
Elokuun alusta minut sitten täyspäiväistettiin virallisesti, eli toisin sanoen meikäläisestä ei enää pääse kirveelläkään eroon ellen nyt keksi jotain huipputyperää alkaa sikailemaan töissä. Tuskinpa!
Tämä tarkoitti myös sitä että siirryin enemmän iltavuoropainoitteisesta työstä aamuvuoroihin, joka luonnollisesti vaatii minun kaltaiselta yökyöpeliltä aikamoista totuttelua. Nykyään kello soi useasti neljältä heräämisen merkiksi, ennen siihen aikaan mentiin vasta nukkumaan.
Muuten töissä sujuu kivasti ja vastuutakin on tullut vähän lisää. I might be poor but i'm happy!



NAAPURIT:

Tiedossahan oli että meillä on ihania naapureita, niin kesän aikana heihin on tutustunut entistä paremmin. Osasta on tullut jo hyvinkin läheisiä. En ole varmaan koskaan aikuisiälläni poikennut noin vaan naapurissa kahvilla tai lähtenyt parin minuutin varoitusajalla lenkkeilemään. Tuntuu myös ihan normaalilta pyytää naapureita meille istumaan iltaa tai toisinpäin. Ihan uskomattoman hienoa millainen pieni "kommuuni" tähän taloon on muodostunut. Harmittaa ihan hulluna että siihenkin tulee putkiremontin johdosta särö kun porukat joutuvat muuttamaan evakkoon. Tosin tunne tuntuu olevan molemmin puolinen sillä uutta kämppää etsitään niinkin kaukaa kuin naapuritalosta kun ei tahdo muuttaa kauemmas tästä porukasta.

PUTKIREMONTTI:

Voi helvetin perse! Ei se ole vielä edes kunnolla alkanut ja nyt jo ilmoittaudun huolestuneiden joukkoon. Tiedotuslappuja tulee kyllä ihan kivasti, mutta ne eivät pidä paikkaansa...päivämäärät väärin jne. Rappukäytävään rakennetut suojakotelot jouduttiin purkamaan jo kertaalleen kun ilmeisesti joku tiiviste oli unohtunut. Myöskin huoneiston sisään poratusta reiästä (josta ei pitänyt aiheutua mitään haittaa huoneiston puolelle) lensi paskavesi iloisessa kaaressa siinä määrin että eteisein seinä pitää maalata uudelleen. En malta odottaa kun remontti edistyy meidän kämpän kattavan linjan kohdalle. Alustavassa kartoituksessa pari keittiön alakaappia pitää irroittaa nyt ainakin. Rai, rai!

REMONTTI:

Ei raportoitavaa!

Sen verran menetin hermoni tuossa yksi päivä että naisvoimin (naapuri + minä) roudasimme kaikki remonttikamat nurkista pyörimästä yläkerran vintille häkkikomeroon, jonka naapuri meille ystävällisesti lainasi. Nyt kun kämppä on saatu siihen kuntoon että tämä näyttää jo asunnolta eikä kodin sekä varaston sekoitukselta niin alkoi herra taas antaa viitteitä että mahdollisesti voisi kodin kunnostaminen taas alkaa kiinnostaa. Katsotaan miten käy...

KOTI:

Kuten jo edellä mainitsin niin alkoi menemään hermo tähän jatkuvaan vallitsevaan kaaokseen. Nyt kun sain remppakamat pois tieltä niin pääsin tosissani myös muiden kamojen kimppuun. Kirpputorille olen tässä viime viikkojen aikana roudannut urakallaa tavaraa sekä myynyt netissä eri palveluiden välityksellä pois. Samalla olen tyhjentänyt myös meidän vuokravarastoa siinä toivossa että siitäkin ylimääräisestä kuluerästä pääsisi mahdollisimman pian eroon. Keittiökama tuntuu liikkuvan kirpparilla yllättävän hyvin. Ja nyt en ole enää joutunut kovastikkaan taistelemaan sen ärsyttävän ajatuksen kanssa "mitä jos mä tarvin tätä vielä joskus". Hyvä näin :)



Pesukoneen lisäksi tuli tehtyä kotiin myös muitakin hankintoja. Toimimattomaksi osoittautunut lipastosäilytys löysi uuden kodin yllätys, yllätys naapurista ja itse pääsin hankkimaan tilalle kuolaamani isot vitriinikaapit johon saa tungettua ihan järkyttävän määrän tavaraa. Samalla sain myös rakkaat kirjani pois vuokravarastosta pahvilaatikkoilemasta. Koti alkaa vihdoin tuntua kodilta, niin kuin aikuisten oikeesti!

VAPAA-AIKA:

Ei ongelmaa sen kanssa, päinvastoin! Sen mitä töissä riehumiseltaan ennätti niin se tuli hyvinkin pitkälti vietettyä univelkoja kuittaillessa, mopoillessa ja pikaisilla visiiteillä jossain lähimaastossa. Vapaapäivät olivat sen verran kortilla että koko kesän aikana ei ehditty tekemään muita reissuja kuin Luxemburg-Pariisi-tournee ja yksi elokuinen viikonloppu mökillä. Eipä ehtinyt visiteeraamaan kotikylillä, kavereilla, kummipojalla saati sitten saaresta puhumattakaan. Kaikki nuo on nyt sitten alustavasti buukattu ensi kesän ohjelmistoon.

Mutta nyt odotellaan vasta syksyä alkavaksi..ohjelmistossa on tiedossa kaikkea uutta ja kivaa josta lisää myöhemmin ;)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti